הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

כתבות > מדור ספורט ותזונה
עד כמה החום משפיע על הרכיבה שלך?

   לא רוכב/ת ביולי אוגוסט!
   רוכב/ת בשעות הערב המאוחרות
   רק עם זריחת החמה
   החום לא עוצר אותי
 
 

לא, לא באתי בגלל רעש הסירים, חשבתי שכמו בסרטים, כשנכנסים לבית חדש השכנים מגיעים עם עוגות או איזה תבשיל ריחני. ואף אחד לא בא...
מאת:  דרור סופר לאתר של דרור סופר
18/9/2002, 12:38

                

   

 שלום חברים אני דרור מהפורום ליד... כן פורום אופניים החדש. 
לא, לא באתי בגלל רעש הסירים,
חשבתי שכמו בסרטים, כשנכנסים לבית חדש השכנים מגיעים עם עוגות או איזה תבשיל ריחני.
ואף אחד לא בא...

אז אני כזה כאילו עברתי בסביבה והחלטתי להכנס להגיד שלום.
...ולדרוש את העוגה שלנו.

כשאנחנו יוצאים לרכיבה אנחנו צריכים מצבורי אנרגיה זמינה.
הבעיה במוצרים קנויים שעבור המוצרים האיכותיים צריך לשלם הרבה כסף וזה גם הרבה פחות כיף.

אז..... אולי יש לכם איזה מתכון לעוגיות אנרגיה עם הדרישות הבאות:
1. מלא אנרגיה זמינה שמתעכלת בקלות.
2. לא מבוסס על סוכר לבן.
3. טעים
4. קל להכנה
5. לא יקר להכנה
6. ניתן לנשיאה בתנאי שטח - אומר שהעוגיות צריכות להיות מוקשות.

כשיהיה לכם מתכון אתם מוזמנים לפורום שלנו... לבקר ולהציע לרוכבים המבקרים את המתכון
נשמח לראותכם.

דרור סופר
פורום אופניים הצעיר.

לא עברו יותר מחמש דקות...
פשוט הפצצת מתכונים על פורום אופניים.

אני רוצה לנצל במה זו ולהודות לכל המשתתפים.

לדיון בפורום אוכל: "לא, לא באתי בגלל רעש הסירים".

 מתכון שדנה20 נתנה בפורום 
מאת: זיו

מתכון: עוגיות טחינה ודבש

רכיבים:
200 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
1/2 כוס טחינה גולמית
2 כפות דבש
300 גרם קמח (קצת פחות מ 1/2 2 כוסות)
1/2 כפית קינמון (אם אוהבים)

אופן הכנה:
מכניסים לקערת המערבל את החמאה הרכה והסוכר. טורפים עד לקבלת תערובת קרמית.
מוסיפים את הביצה, מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את יתר החומרים.
צרים ל4 כדורים. כל כדור מגלגלים ל"נקניק", עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים למשך שעה.
מחממים תנור לחמום בינוני.
מוציאים את הבצק וחותכים לפרוסות של 1/2 ס"מ.
מניחים את העיגולים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה במרחק של 3 ס"מ אחת מהשניה.
אופים כ 10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות אך לא משחימות.

הערות:
1. העוגיות נראות רכות ולא מוכנות כשהן יוצאות מהתנור בהתחלה אבל הן מתקשות אח"כ.לכן, לא להשחים! לדאוג שיישארו זהובות!
2. הגויות מתרחבות באפיה אז לדאוג למקום ביניהן כדי שלא יידבקו אחת לשניה.

 עוגיות יבשות שרצות אצלינו במיוחד במילואים 
מאת: זיו

בצק:
1 חב' קטנה קמח תופח
1 חב' מרגרינה רגילה בלי מלח
1 שמנת חמוצה
1 כף סוכר

מילוי:
שוקולד למריחה כלשהו (אני רגיל בעוגיות האלו לשוקולד "השחר", אויי ויי).
ריבת פטל, תות שדה או כל ריבה אחרת שאתם אוהבים
שומשום
צימוקים לבנים
אגוזים קצוצים

ו-1 ביצה לציפוי
ההכנה:
לתת למרגרינה לנוח בחוץ שעה שתהייה רכה. אח"כ לערבב הכל לכדור בצק. נכון בלי ביצים. במקרר ל-3-4 שעות, ולילה קודם עדיף.
לחלק ל-3 מנות את הבצק. לרדד לעלה מכל מנה. למרוח כל עלה חצי שוקולד, חצי ריבה. שכבה יפה. לבזוק מלמעלה שומשום, צימוקים אגוזים על פי טעמכם האישי בכמויות. לגלגל לשטרודל.

להניח בתבנית משומנת, ולחרוץ מלמעלה סימנים לא עמוקים אבל במרווחים שווים של כ-2-3 ס"מ.
למרוח בביצה טרופה.
חום בינוני לכ-30-40 דק'. לכבות את התנור כשזה חום מלמעלה, ואחרי 5 דק' להוציא.

 עוגיות קצף מדהימות. דווחו בפורום אוכל על התוצאות 
מאת: זיו

לבצק - מכינים לילה קודם ושמים מכוסה במקרר
1 שמנת חמוצה
1 חב' מרגרינה
1 חב' קטנה קמח אוסם תופח
3 חלמונים (הצהוב של הביצה)
2 כפות סוכר

להכין מהכל בצק. פשוט מאוד.

למילוי:
1 חב' אינסטנט פודינג וניל או שוקולד (מעדיף וניל)
3 חלבונים של הביצים מהבצק (לשמור במקרר זה לא מתקלקל)
3./4 כוס סוכר
שוקולד צ'יפס

לפורר היטב את הפודינג (הגושים) ולהוסיף סוכר. להקציף את זה עם החלבונים למרקם חלק

לחלק את הבצק ל3 מנות בערך לרדד כל חלק לעלה לא דק (עובי של חצי סמ'). למרוח על העלה את המילוי (1/3 מילוי כמובן), ולפזר מלמעלה כמות קטנה עד בינונית של שוקולד צ'יפס, ממש לא יותר מדי, מה אומרים אצלינו , בעדינות בובה, לא צריך בפראות...

לגולל את העלה באורכו לשטרודל ארוך, ולחתוך כל 3-4 סמ' בערך. להכין תבנית משומנת היטב או עם נייר אפייה ולהניח את העוגיות על החתך שלהם (כאילו על המילוי) בתוך התבנית . לחמם תנור לחום בינוני 160-180 בערך, ולשמור היטב שלא יישרפו.

כאן זה הפטנטנ החשוב מכל: לבדוק אחרי 6-8 דק' את העוגיות, אם הם רק מתחילות להראות סימנים של חום כהה מדי - אפוי WELLDONE - לסגור מייד את התנור ולפתוח את הדלת. הסוד הוא ברכות שלהם.

 עוגיות שיבולת שועל של משפחת אוסמונד  
מאת: ספירי

טעם הילדוּת, עוגיות שהכנתי כילדה.
קלי קלות וטעים מאוד!
150 ג' צימוקים
120 ג' חמאה או מרגרינה
230 ג' סוכר
2 ביצים גדולות
200 ג' קמח תופח
1/2 כפית מלח
1 כפית מלאה קינמון
3 כפות חלב
150 ג' שיבולת שועל
לחמם התנור לחום בינוני (180 מעלות).
לשמן או לרפד בנייר אפיה כמה תבניות לאפיית עוגיות.
להקציף את הסוכר עם החמאה. להוסיף הביצים אחת אחרי השניה.. לערבב היטב ביחד.
להוסיף המלח והקמח לסירוגין עם החלב.
להוסיף הצימוקים ושיבולת השועל.
לנטף גושים בעזרת כפית על התבנית.
לאפות במשך 20 דקות בחום בינוני.
לצנן.
לשמור בקופסה אטומה.
בהצלחה.

 עוגיות בריאות מתורגמות 
מאת: ספירי

1 כוס צימוקים
1/2 כוס תמרים ללא הגלעין וקצוצים
1 כוס מים
1/4 כוס שמן
2 ביצים טרופות
1 כפית תמצית וניל
1 כפית סודה לשתיה
1 כף תחליף לסוכר
1 כוס קמח
1 כוס קוואקר

הכנה:
בסיר קטן מערבבים צימוקים, תמרים ומים, מביאים לרתיחה ומרתיחים 3 דקות ומקררים.
בקערה מערבבים שמן, ביצים, וניל, תחליף סוכר, קמח, סודה לשתייה וקווקר, מוסיפים את החומרים שבסיר, מערבבים ושמים במקרר ללילה.
מחממים תנור ל-175 מעלות.
לוקחים מהתערובת בכפית ומניחים על תבנית אפיה ואופים 10 דקות.

 עוגיות שיבולת שועל עם אגוזים, אם תרצו עוד תשרקו 
מאת: ספירי

2/3 כוס חמאה רכה
1 כוס סוכר חום
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
3/4 כפית אגוז מוסקט
1/2 1 כוס קוואקר
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים
1/4 כוס גרעיני חמניה
2 כפות זרעוני flax (אין לי מושג מה זה לפי מה שקראתי זה מאוד בריא אז תנסו בחנות טבע)
1/2 כוס סובין

לחמם תנור ל-190 מעלות.
להקציף חמאה וסוכר עד שקרימי ותפח קצת, להוסיף ביצה ולהקציף ביחד.
בקערה נוספת לערבב קוואקר, קמח אבקת אפיה, סודה לשתיה, מלח, אגוזים, גרעיני חמניה, סובין ובהדרגתיות להוסיף לתערובת החמאה.
להניח בעזרת כפיות בתבנית, לאפות 8-10 דקות, ולקרר.

 נו, העיקר רק שלא יכאב לכם הגב...  
מאת: oh.yes

עוגיות בריאות מדבש וקוקוס
מחממים תנור לחום של 170 מעלות

½ כוס דבש
1/3 כוס סוכר חום דחוס
3+ ¾ כוסות של בראן פלייקס או דומה לו (משהו "סיבי")
כוס ורבע קוקוס
כוס ורבע שקדים משובבים
משמנים במרגרינה תבנית בגודל 25 על 30 בערך. בסיר או קלחת של שלושה ליטר, מחממים את הדבש והסוכר החום ומביאים לרתיחה על חום בינוני תוך ערבוב מתמיד. מכניסים פנימה את שאר המרכיבים ומערבבים עד כיסוי שלם. מעבירים לתבנית ואופים, ללא כיסוי, תוך ערבוב כל שלוש-ארבע דקות, במשך 10 דקות. מניחים להתקרר חמש דקות. משחררים את התערובת עם מרית מתכת (או כף שטוחה או ספטולה) ונותנים להתמצק, בערך שעה. אכסון בכלי הרמטי.

יש לא מעט מתכונים לעוגיות עם דבש וטחינה, פצפוצי אורז או בראן פלייקס. עשו חיפוש בפורום. העקרון עם העוגיות האלה לשים לב לא לשרוף את הסוכר החום והדבש (זה העוקץ).

 כמה מתכונים שמצאתי באתר של רוכבי אופניים אמריקאי 
תרגום מאת : ספירי

עוגיות אנרגיה מהירות

1 כוס צימוקים
2/3 כוס פירות יבשים
1/3 כוס קוקוס
½ כוס אבקת חלב דלת שומן
¼ כפית אבקת אפיה
¾ כפית מלח
¼ כפית סודה לשתיה
¾ כוס קמח מלא
½ כוס גרנולה
1/3 כוס סובין
½ כוס חמאה
½ כוס חמאת בוטנים
1 כוס סוכר חום
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
5 כפות חלב
½ כוס גרעיני חמנייה
1 כוס שיבולת שועל

הכנה:

לחתוך את הפירות והצימוקים.
לנפות חלב יבש, אבקת אפיה, מלח וסודה לשתיה ולערבב.
להוסיף קמח, סובין וקוקס.
להקציף את החמאה, להוסיף סוכר חום ולהמשיך להקציף.
להוסיף ביצים ולהקציף היטב, להוסיף וניל.
בהדרגתיות להוסיף לתערובת החמאה את תערובת הקמח והחלב הטרי, להוסיף גרעיני חמנייה ושאר החומרים היבשים, להוסיף את הפירות היבשים ולערבב.
על תבנית אפיה להניח בעזרת כפית את העוגיות עם רווחים ביניהן, לאפות 10-12 דקות בטמפ' של 190 מעלות, לתת לעוגיות להתייבש בתבנית לאחר ההוצאה מהתנור.



תערובת של אנרגיה

450 גר' בוטנים קלויים
225 גר' תמרים מסוכרים
450 גר' סוכריות m&m
425 גר' צימוקים

לערבב ולנשנש, אפשר להשתמש גם במשמש מיובש חתיכות קוקוס יבש או בננה יבשה.



עוגיות אנרגיה ללא אפיה

2 כוסות צימוקים
2 כוסות תמרים יבשים
דבש
2 כוסות אגוזים

הכנה:

לטחון הכל חוץ מהדבש . להוסיף דבש בהדרגתיות עד שהתערובת לחה ואפשר לעצב אותה.
להניח בתבנית בגובה של 2 ס"מ, להניח במקרר, לחתוך לריבועים ולעטוף בנייר כסף.



עוגיות רוכבי האופניים

לערבב במיקסר במהירות בינונית את החומרים הבאים
1 כוס מרגרינה
2 כפיות תמצית וניל
1 כפית קינמון
2/3 כוס חלב
1 כוס סוכר חום
2 כפיות אגוז מוסקט טחון
2 ביצים
להוסיף במהירות איטית את החומרים האלו
2 כוסות קמח
1 כפית מלח
1 כפית סודה לשתיה
להוסיף ידנית לתערובת
1 כוס פירות מסוכרים
100 גר' אגוזי מלך קצוצים
½ כוס צימוקים
לערבב היטב הכל ולהוסיף 4 כוסות קוואקר

הכנה:

להניח בתבנית בגודל של 30X45 ס"מ ולשטח בעזרת כף רטובה, לאפות בטמפ' של 175 מעלות כ-20 דקות, לחתוך לריבועים ולשמור בניילון או נייר כסף, אפשר גם להקפיא.

 טחינה מלאה 
מאת greeni

אז יש בהן סוכר וגם חמאה, כי על זה אי אפשר לוותר לדעתי, אבל באופן יחסי הן בריאות יותר מעוגיות רגילות. הן מתקבלות שטוחות וקריספיות בתום האפייה. עוגיות קמח מלא וטחינה
ליאור אדרי
עוגיות קמח מלא וטחינה
חומרים:
1 כוס קמח מלא
1 כפית אבקת סודה לשתייה
¼ כפית מלח
2 כוסות שיבולת שועל
½ 1 כוסות סוכר חום
180 גרם חמאה
¼ כוס טחינה גולמית
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
½ כוס קוקוס טחון
½ כוס צימוקים בהירים
כלים:
תבנית מרופדת בנייר אפייה.
הכנה:
1. בקערה, מערבבים את הקמח, הסודה, המלח ושיבולת השועל.
2. במיקסר, מקציפים את הסוכר והחמאה במשך 7 דקות. מוסיפים את הביצים ומקציפים שתי דקות נוספות. מוסיפים את הטחינה מערבבים היטב ומוסיפים את החומרים היבשים, ובסוף את הקוקוס והצימוקים.
3. לוקחים כף מהתערובת ומניחים על התבנית. ממשיכים לסדר כך את שאר העוגיות. חשוב להקפיד על מרחק גדול בין העוגיות, כי הן מתפשטות בזמן האפייה.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל – 175 מעלות צלזיוס במשך 12-14 דקות.
 
 לטפס כמו עז הרים אמיתית...
לטפס כמו עז הרים אמיתית ''איך לנצל נכון את מה שהעניק לכם הטבע בדרך אל השיא'' - כתבת מבוא על הטכניקה הנכונה לטיפוס עליות להמשך
 פגיעות ספורט - חלק א'...
פגיעות ספורט - חלק א' ושוב כתבה מומלצת במדור ספורט ותזונה... הגורמים לפגיעות ספורט, איך נפעל למניעה, ודרכי הטיפול בעזרת השלמות תזונתיות להמשך


לפורום ספורט ותזונה
לכתיבת כתבה במדור זה...
לרשימת הכתבות של דרור סופר...
 לתצוגת פורום
עוגיות מלאות אנרגיה לפורום השכן. תקפצו לבקר...
אימייל יישלח באופן אוטומטי למחבר
 14/5/2004 :09:06 חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  Shogan עם תוכן  וואוו...נחמד...לקחתי, אכלתי...!
 29/10/2002 :09:15 חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  moshe mor עם תוכן  לא לקמח לבן.
 30/1/2006 :16:38 משתמש אנונימי  יניב עם תוכן  לא לקמח לבן
 19/9/2002 :17:31 משתמש אנונימי  אילן שחם עם תוכן  תיקון קטן לאילן גיא
 19/9/2002 :14:36 חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  אילן גיא עם תוכן  רגע רגע
 18/9/2002 :22:21 משתמש אנונימי  אלון ברגר עם תוכן  שאלה
 18/9/2002 :19:16 משתמש אנונימי  רוני עם תוכן  זה משמין מאוד.
 18/9/2002 :15:33 משתמש אנונימי  עינבל דוהני עם תוכן  אתה פשוט ענק!!!


[ ]
לפרסום זה יש: 8 הודעות

לדרוג הכתבה יש לבחור בין הר אחד לחמישה הרים
פצצה 5 4 3 2 1 חלש 
מספר מדרגים: 165    דרוג כללי: 2.67

––––– אודות הרים  –––  יצירת קשר  ––––  רשימת הדיוור  ––––  תנאי שימוש
אומניבייס בע"מ 2001 - 2019