הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

כתבות > מדור ספורט ותזונה
עד כמה החום משפיע על הרכיבה שלך?

   לא רוכב/ת ביולי אוגוסט!
   רוכב/ת בשעות הערב המאוחרות
   רק עם זריחת החמה
   החום לא עוצר אותי
 
 

בכתבה הבאה תוכלו למצוא מאכלי פסטה שמטרתם לחזק אתכם, הספורטאים, לפני ואחרי האימונים או התחרויות בהם אתם לוקחים חלק.
קרדיט: המתכונים נאספו ע''י איתי רוזנבלום. העזרה התקבלה מחברי הפורום השכן - פורום האוכל של Ynet - תודה רבה להם.
הועלה על-ידי: 
איתי R לאתר של איתי R
27/9/2002
ספגטי...
                

   

 הקדמה... 

"על מנת למצות את תהליכי האימון ולהשיג אפקט אימון חיובי יש להקפיד על העקרונות הבאים: תזונה מאוזנת, שעות מנוחה מספקות ומערך אימונים מובנה ומותאם ליכולתו האישית של כל ספורטאי. הקפדה על כללי היסוד, ובמיוחד על תזונה נכונה, תסייע בתהליכי ההתאוששות ותאפשר לגוף להפיק את המרב מתוכנית האימונים..." (אוכלים על גלגלים)



חשיבות הפסטה לספורטאי היא בגלל כמות הפחמימות הרבה שבה.
פחמימות או חומר שמביא אנרגיה לגוף. ובגלל שהוא חומר שמתפרק לאט בגוף, משמע שהוא נותן אנרגיה למשך זמן. בשונה מחטיפי האנרגיה שלוקחים בזמן תחרות שהם אנרגייה זמינה שמתפרקת מהר.

ולכן, לפני תחרות או כל מאמץ גופני, הפסטה מומלצת בחום (או אם זה סלט פסטה אז בקור )

הערה כללית... כשאתם מכינים פסטה ומשתמשים בפסטה או ברוטב של הפסטה בשמן, מומלץ שזה יהיה שמן זית ולא שמן אחר. ואם אפשר להוסיף שום – מה טוב.

אוכלים על גלגלים
עוגיות מלאות אנרגיה לפורום השכן. תקפצו לבקר...
לפורום האוכל של Ynet

 לזניה עם תרד ומוצרלה / אורן לוקסנבורג: 
חומרים (12 מנות):
250 גרם דפי לזניה.
1/2 2 ק"ג עלי תרד טרי או 800 גרם תרד קפוא.
1 כוס עלי בזיליקום קצוצים.
5 שיני שום קלופות ופרוסות דק.
300 גרם גבינת מוצרלה מגורדת.

לרוטב בשמל:
1 ליטר חלב.
60 גרם חמאה.
60 גרם קמח.
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון.
מלח ופלפל לבן.

אופן ההכנה:
1. מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים את החמאה ומוסיפים לה את הקמח תוך כדי ערבוב קבוע, מורידים מהאש כשיש לנו עיסה חלקה.
2. מרתיחים את החלב בתוספת המלח הפלפל ואגוז המוסקט, אחרי הרתיחה מוסיפים את עיסת הקמח והחמאה תוך כדי ערבוב ללא הפסקה (שלא יהיו גושים).
3. מחזירים לאש ומבשלים כרבע שעה תוך כדי ערבוב, כשהתערובת מסמיכה, מורידים מהאש ושמים בצד.
4. שוטפים את עלי התרד ומסירים את העלים הפגומים ואת הגבעולים. מחממים מעט שמן בסיר גדול מוסיפים את התרד, ומבשלים על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב עד שכל המים מתאדים ונשארים עם בערך 1/4 מהכמות ההתחלתית.
5. מקררים וקוצצים עם סכין גדולה. אם משתמשים בתרד קפוא מפשירים אותו ומבשלים על אש גבוהה עד שהנוזלים מתאדים ומקררים.
6. משמנים תבנית מלבנית בחמאה. שמים מעט רוטב בשמל בתבנית ועליו מניחים את עלי הלזניה, שוב קצת רוטב ושוב שכבת עלים - זהו הבסיס שלנו.
7. שמים רוטב בשמל על העלים ויוצקים מחצית מכמות התרד עליה, על התרד שמים מחצית מכמות השום הפרוס, מחצית מעלי הבזיליקום, מפזרים מחצית מכמות הגבינה ומעט רוטב בשמל נוסף.
8. מסדרים עוד שכבה של עלי לזניה ושוב חוזרים על התהליך. מסיימים עם שכבת עלי לזניה, רוטב בשמל וגבינה מעל.
9. אופים בתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות כ-35 דקות בערך עד שהלזניה שחומה.

 פסטה ברוטב שמן זית, בזיליקום ועגבניות / אריק חכימי 
חומרים (5 מנות):
4 שיני שום פרוסות דק.
4 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות בגודל 1X1 ס"מ.
3/4 כוס שמן זית.
20 עלי בזיליקום.
2 פלפלים אדומים חריפים קטנים (רצוי קאיין).
30 גרם חמאה.
100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת.
500 גרם פסטה מסוג פנה או פארפלה (פרפרים).
מלח ופלפל שחור גרוס טרי.

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים על פי הוראות היצרן, מסננים ושוטפים במי ברז.
2. מחממים את השמן במחבת גדולה עד שהוא מעלה מעט עשן ומוסיפים את עלי הבזיליקום (כשמכניסים את הבזיליקום לשמן הוא משמיע קולות של פצפוץ ומתיז שמן - זהירות!)
מטגנים כמה שניות, עד שקולות הפצפוץ נגמרים, מוסיפים את השום ואת הפלפלים החריפים ומנמיכים מעט את הלהבה. מטגנים חצי דקה, מגבירים את הלהבה ומוסיפים את קוביות העגבניות. מטלטלים את המחבת במשך חצי דקה ומוסיפים את הפסטה. מטלטלים את המחבת עד כחצי דקה, עד שהפסטה מתחממת ומתערבבת עם הרוטב. מוסיפים את החמאה ואת הגבינה, מתבלים במלח ובפלפל, מטלטלים את המחבת עוד קצת ומגישים.

תמונת המוצר... לקוח מYnet.co.il
תמונת המוצר... לקוח מYnet.co.il

 לזניה צימחונית / אנה וגנר 
חומרים:
2 חבילות דפי לזניה במשקל 250 גרם כל אחת.
2 קופסאות עגבניות מרוסקות מאיכות טובה (בערך 600 גרם כל אחת).
2 בצלים קצוצים דק.
קצוצות דק 4 שיני שום.
1 כף רוטב פסטו או 20 עלי ריחן קצוצים דק.
1 קילו תרד טרי, שטוף היטב ומנוקה מחול.
250 גרם גבינת קשקבל קשקבל, מגוררת גס בפומפיה.
1/4 כוס שמן זית.
3 כדורי גבינת מוצרלה טרייה.
2 כפות קמח.
50 גרם חמאה.
2 כוסות חלב.
אגוז מוסקט.
מלח ופלפל.

אופן ההכנה:
1. מילוי תרד וגבינה: בסיר רחב ושטוח, מזהיבים בצל קצוץ אחד במחצית כמות השמן. דוחסים לתוך ההסיר את התרד, ממליחים ומפלפלים ומכסים במכסה. מנמיכים את האש, ונותנים לתרד להזיע בסיר עד שהוא מתרכך, בערך 5-6 דקות. מסננים מן הנוזלים וקוצצים את התרד כך שמתקבלת עיסה נאה של תרד ובצל. מניחים לה להתקרר מעט ומוסיפים לעיסה את גבינת הקשקבל במגוררת. מערבבים. אפשר להוסיף גם שתי ביצים, אבל לא מוכרחים.
2. רוטב עגבניות: בסיר רחב ושטוח, מזהיבים את הבצל השני בשמן הנותר, מוסיפים את השום הקצוץ, מערבבים – וכשהשום מתחיל להעלות ניחוח, מוסיפים את תכולת קופסאות העגבניות. לא שאנחנו אוהבים אוכל מקופסאות, אבל אלה פשוט טעימות יותר ברוטב. מה לעשות. מערבבים, מוסיפים מלח, פלפל, פסטו או עלי ריחו, מביאים לרתיחה, מוסיפים כוס מים, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 35-40 דקות בסיר לא מכובה, לצמצום הרוטב. בוחשים מדי פעם בכף עץ.
3. רוטב בשמל: במחבת כבדה, רצוי טפלון, ממיסים את החמאה ומקפידים שלא תיחרך. זורים את הקמח לתוך המחבת ומערבבים היטב, שלא יווצרו גושים. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את החלב, בוחשים היטב, מבשלים על להבה נמוכה בערך 5 דקות. בוזקים מעט אגוז מוסקט מגורר או טחון ממעל.
4. לזניה: לבשל לפי ההוראות על גבי הקופסה, אך להקפיד ולהוסיף מעט שמן למים הרותחים, כדי שהעלים לא יידבקו. בתום הבישול, מסננים ומסדרים את העלים על מגבת מטבח נקייה ולחה. יש במעדניות ובמרכולים גם דפי לזניה מוכנים שלא צריך לבשל: בדקנו אותם, והם ממש בסדר.
5. מעשה המרכבה: מחממים את התנור ל –180 מעלות. משמנים תבנית רבועה או מלבנית חסינת חום, מצטיידים במכחול עבה, טובלים אותו ברוטב בשמל ומורחים שכבה דקה שלו על קרקעית התבנית. ממלאים בשכבת עלי לזניה ומקפידים שלא יווצרו חורים בין העלים. שוטפים את המכחול, טובלים ברוטב עגבניות ומורחים שכבה נדיבה שלו על עלי הלזניה. שוב משטחים שכבת עלים, ומעליה מפזרים בנדיבות שכבה של תרד. שוב עלים, שוב שכבת תרד, שוב עלים, שוב שכבה דקה של רוטב עגבניות. חותכים את כדורי המוצרלה לפרוסות עגולות דקות ומסדרים מעל לשכבת העגבניות. מעל לכל המבנה המפואר, טובלים שוב את המכחול הנקי בבשמל ומסיימים בשכבת רוטב בשמל שתכסה היטב את הכל. עוטפים בנייר כסף ומשגרים לתנור. אופים 25 דקות, מורידים את נייר הכסף בזהירות ואופים עוד 4-5 דקות.

 פסטה בשמן זית, ברוקולי ובזיליקום / אופיר עמר 
חומרים (5 מנות):
חבילת פסטה (500 גרם).
500 גרם ברוקולי.
1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים או 2 תיבוליות בזיליקום של 'קנור'.
1/2 כוס שמן זית.
פלפל שחור.
מלח.

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.
2. מרתיחים סיר מלא במים, זורקים את הברוקולי פנימה ומבשלים במשך כ - 10 דקות או עד שהברוקולי רך. מוסיפים לפסטה המסוננת ומערבבים.
3. מניחים את הבזיליקום או התיבוליות בסיר קטן. מוסיפים את המלח והפלפל ויוצקים מעל את השמן. מביאים לרתיחה. ומערבבים. - את השלב הזה אפשר לעשות גם במיקרו בכלי מתאים.
4. מוסיפים את השמן החם לפסטה והברוקולי מערבבים טיפה ומגישים.

 סלט פסטה יווני: 
חומרים ל 4 מנות:
250 גרם פסטה פנה מבושלת ושטופה במים קרים.
6 עגבניות תמר מחולקות לרבעים.
50 גרם זיתים שחורים מגולענים.
350 גרם פטה חתוכה לקוביות.
1 בצל בינוני פרוס.
1 פלפל ירוק חתוך לטבעות (בלי גרעינים וממברנות.

לרוטב:
60 מ"ל / 4 כפות שמן זית כתית.
30 מ"ל / 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי.
2 כפות עלי מנטה טריים קצוצים.
מלח ופלפל שחור טחון טרי.

אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל חומרי הסלט בקערה גדולה.
2. שמים בצנצנת את כל חומרי הרוטב ומנערים היטב.יוצקים על הסלט ומערבבים.
3. מעבירים לקעריות אישיות ומקשטים בעלי מנטה ובפלפל שחור טחון טרי.

 פסטה עם סוכר / איתי רוזנבלום 
המתכון פשוט למדי. מכינים פסטה ושמים על צלחת. במקום מלח שמים סוכר והארוחה מוכנה.

מתכון זה מצוין ליום התחרות. כשעתיים – שלוש שעות מהתחרות (אלא אם כן יש לכם בטן רגישה...).
המתכון אינו טעים במיוחד – אבל מאוד טוב לפני תחרויות.

 ולסיום... 
והדבר האחרון שנשאר לעשות אחרי שמכינים את הארוחה... זה להיכנס לכתבה - וכתגובה לומר איך היה...

אז אנחנו מחכים לכם :-)

קרדיט: המתכונים נאספו ע''י איתי רוזנבלום. העזרה התקבלה מחברי הפורום השכן - פורום האוכל של Ynet - תודה רבה להם.
 
 עוגיות מלאות אנרגיה לפורום השכן. תקפצו לבקר......
עוגיות מלאות אנרגיה לפורום השכן. תקפצו לבקר... לא, לא באתי בגלל רעש הסירים, חשבתי שכמו בסרטים, כשנכנסים לבית חדש השכנים מגיעים עם עוגות או איזה תבשיל ריחני. ואף אחד לא בא... להמשך
 לטפס כמו עז הרים אמיתית...
לטפס כמו עז הרים אמיתית ''איך לנצל נכון את מה שהעניק לכם הטבע בדרך אל השיא'' - כתבת מבוא על הטכניקה הנכונה לטיפוס עליות להמשך


לפורום ספורט ותזונה
לכתיבת כתבה במדור זה...
לרשימת הכתבות של איתי R...
 לתצוגת פורום
''מחפש חוות דעת על....'' פסטת שיכוך מלא וזנב קשיח
אימייל יישלח באופן אוטומטי למחבר
 29/8/2004 :01:24 חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  תמיר עומר עם תוכן  לכל מי שמבין בתזונה- במיוחד בפסטות....
 29/8/2004 :11:52 משתמש אנונימי  יונית כרמי עם תוכן  פסטה לפני אימון
 18/10/2002 :22:43 חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתי רוזנבלום ללא תוכן  ללקלק את האצבעות
 18/10/2002 :22:37 משתמש אנונימי  אמיר עם תוכן  אפשר לערבב עם כמה
 27/9/2002 :20:44 משתמש אנונימי  איתי עם תוכן  אז ככה:
 27/9/2002 :19:10 משתמש אנונימי  איתי רוזבנלום עם תוכן  אבקת קינמון?
 27/9/2002 :09:03 משתמש אנונימי  איתי עם תוכן  לגבי הפסטה עם סוכר


[ ]
לפרסום זה יש: 7 הודעות

לדרוג הכתבה יש לבחור בין הר אחד לחמישה הרים
פצצה 5 4 3 2 1 חלש 
מספר מדרגים: 41    דרוג כללי: 3.48

––––– אודות הרים  –––  יצירת קשר  ––––  רשימת הדיוור  ––––  תנאי שימוש
אומניבייס בע"מ 2001 - 2019