(מה שהוזכר בתחילת המאמר). בכל קורס פיסיולוגיה של קורסי מדריכים למינהם, מזכירים את נושא השריפה הקלוריות "ועבודה עם מד דופק". סיבולת בסיסית - 60% - 70% - E1 מהדופק המרבי(האות E היא קיצור של Endurance = סיבולת). מרבית האימונים של ספורטאי סיבולת מקצוענים, מתבצעים בטווח דופק זה (OLD-SCHOOL). בטווח זה הגוף שורף בעיקר שומנים ומעט פחמימות. זו הסיבה שהאימון מתאים לירידה במשקל, ככל שהגוף פחות מאומן, באימון E1 ישרפו (יחסית) יותר פחמימות ופחות שומנים. טווח זה הוא אבן היסוד של האימון האירובי שמהווה בסיס רחב עליו בונים אימונים קשים יותר. OLD-SCHOOL. הציטוט הנ"ל הוא OLD-SCHOOL בצורה חלקית, בעיקר מכייוון שאינו מנסה להסביר את הסיבה וההבדלים בין ספורטאים "מאומנים" לספורטאים שאינם מאומנים.
ע"פ ספרו של ד"ר יואב מקל ("כושר גופני") בפרקו "הוצאה אנרגטית בפעילות גופנית" - "מדידת כמות האנרגיה הנדרשת לביצוע פעילות גופנית נתונה חשובה מכמה היבטים.אצל ספורטאים, ערכי האנרגיה מתורגמים להספקים הקובעים את קצב הפעילות ומשפיעים ישירות על הישגיהם הספורטביים. אצל אנשים בעלי משקל עודף ערכי האנרגיה מתורגמים לערכים קלוריים המלמדים על היעילות האנרגטית הכוללת בפעילות. הנתונים האנרגטיים המתקבילים במהלך הפעילות או בסיומה מהווים כלי שבעזרתו ניתן לתכנן את סוג הפעילות המתאימה לכל אדם, את משכה ועצימותה. הוא ממשיך וכותב אודות חישוב ההוצאה הקלורית בפעילות גופנית: כמות האנרגיה שאדם מוציא בזמן פעילות גופנית ניתנת לחישוב בצורה פשוטה, בתנאי שקצב הפעילות מתון וקבוע. חישוב זה מתבסס על משוואה פשוטה...כל ליטר אחד של חמצן שווה להוצאת 5 קילו-קלוריות (ק"ק) של אנרגיה.
י