אינן הסיבות היחידות להתייבשות כל פעם שאתה מאבד נוזלים.
מחלה – בעקבותיה מפריש הגוף נוזלים, או מאבד חום.
חומרים ממריצים – כגון קפאין או תוספים אחרים (קריאטין לדוגמה) או סמים. כמו קפאין, משקאות ממותקים לצורך העניין איננה דרך טובה מכיוון שעל כל צריכת מולקולה של סוכר, צריך להשתמש במולקולה של מים כדי לפרק אותו.
קיימות שלוש רמות של התייבשות (ע”פ מחקרי רפואה) – להרחבה בנושא התייבשות ומכת חום לינק
כשאדם מאבד נוזלים בכמות ניכרת בלא להחזירם בשתייה הוא מתייבש. התייבשות קלה נגרמת כאשר מאבדים נוזלים בשיעור של עד 5% ממשקל הגוף. התייבשות תתבטא בצמא, בסומק של העור, בבחילה ובדופק מהיר. הנפגע יהיה שרוי באי שקט, יגיב בעצבנות ותפקודו הכללי ירד.
התייבשות בינונית – הנפגע מאבד בין 5%-10% ממשקל גופו. הנפגע סובל מסחרחורות, כאבי ראש, בחילות והקאות (הקאה – נורה אדומה!!!), קוצר נשימה (שאינו מפסיק במנוחה), יובש קשה בפה ובחוסר רוק, חולשה קשה וחוסר יכולת לנוע. העור –קר וחיוור ודופק מהיר (במנוחה).
התייבשות קשה – איבוד נוזלים מעל 11% ממשקל גוף הנפגע. מעבר לתופעות שהוזכרו כבר ברמה הקלה והבינונית תראה הפרעה קשה ברמת ההכרה ובהן הזיות, הפרעה בראייה ובשמיעה וסימנים חמורים של מכת חום. (יש לזכור שהתייבשות יכולה להיגרם גם משלשול ממושך או הקאה ממושכת, או להתפתח עם שילוב של מחלה ואימון קשה).
בפעילות גופנית מאומצת, ספורטאי יכול לאבד 3 ליטר מים בשעה. דבר שיכול לסכן את בריאותו ובטח את רמת הישגיו. כיצד נדע כמה נוזלים איבדנו ?
לקריאת המשך המאמר המלא באתר PowerTraining - בלינק
http://powertraining.co.il/drinking_number2_heb/
לינק |