הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

כתבות > מדור מאונטיין ביק אקשן ישראל
עד כמה החום משפיע על הרכיבה שלך?

   לא רוכב/ת ביולי אוגוסט!
   רוכב/ת בשעות הערב המאוחרות
   רק עם זריחת החמה
   החום לא עוצר אותי
 
 

עם כל הקסם והמשיכה המאגית, המדבר הוא גם מקום של סכנות, ואנחנו, עם כל יצר ההרפתקנות, בסופו של דבר רוצים לשוב הביתה בשלום
קרדיט: אריה פישלר
הועלה על-ידי: 
איל  לאתר של איל
18/11/2006, 15:11

                

   

המהדורה הישראלית של מגזין MBAction היוקרתי.
לחצו כאן להזמנת מנוי.


"יש אנשים שאינם יכולים להיות במקום הזה, צהוב להם מדי, שקט שאפשר להשתגע. יש אנשים שאלוהים גדול עליהם במדבר הזה. אנשים נבהלים כשהם שומעים את הכוכבים בלילות. אבל יש גם אנשים שנדבקים לשקט הזה ואינם יכולים לשוב ולהיפרד ממנו. אלה, יישארו כאן"  (חיים גורי על המדבר)

האינסטינקטים של הטבע, התזמון המדויק שלפיו נע הכל. ללא שעון, ללא יומנים. חוקים קשיחים שחוזרים על עצמם מדי גלגל שנה. עם החצבים, גם האינסטינקטים של רוכבים רבים מתעוררים מתרדמתם ומרגישים את הדגדוג, את הציפייה. הימים המתקררים מביאים עימם את הקריאה השקטה שהולכת ומתגברת לתוך החורף, שיגיע מאוחר יותר: "קבלו את עונת המדבר".



 למה, בעצם? 

משהו כל כך ברור הופך קצת קשה כשצריך לתרגם אותו למילים. אבל בכתבה זו, שמוגשת כחלק מפתיחת עונת המדבר, חשוב לי קודם כל לנסות ולהעביר את הסיבה לנהייה הקדחתנית הזאת אל הרכיבה במדבר על-מנת להדליק את הניצוץ במקום הנכון ולא לגרור אל השבילים הצהובים, זרועי האבנים, עדרי רוכבים המגיעים בעקבות טרנד אופנתי כזה או אחר.
בכתבה המתורגמת המקדימה, מהווה משפט הפתיחה את לבו של העניין: "רכיבות עומק הן הטעם האמיתי של הספורט שלנו, רכיבות שטח". אנו, בישראל הקטנה, לא התברכנו בשטחים פתוחים רחבים מדי, ובעצם, כדי למצוא את עצמנו מנותקים כמה שיותר, רק אנחנו ואופנינו, במקומות שאף כלי-רכב מתקשים להגיע אליהם, חייבים לרדת רק דרומה, אל מדבר יהודה, הנגב, הערבה, הרי אילת...כל מה שצהוב, צחיח ונטול צמחיה כמעט. שם, תחושת החופש של להיות רכוב על אופניים מקבלת משמעות חדשה, עמוקה יותר. המדבר מפצה על שפע ירוק ומים של אזורים אחרים באלף גוונים של צהוב, אדום וחום, בנופים מיוחדים המעניקים תחושה של נשימה ארוכה, מתמשכת. כל הר, כל נחל, מצליחים לחדש משהו בזווית הראייה של הנוף, בנקודת מבט רחבה הנותנת לנו תחושה כאילו יצאנו מגבולותינו הפיצפונים אל מרחבי ענק שנועדו לרכיבה. אלה רכיבות העומק שלנו, המאפשרות לנו לחצות קילומטרים רבים בשבילים שנוצרו לפני מאות ואולי אלפי שנים על-ידי נוודים על גמליהם ועדריהם, ללא מפגש כמעט עם סימן אנושי שיחזיר אותנו אל המציאות. אם תרצו, עוד סוג של בריחה.

במיוחד עבור שועלי המדבר, דווקא החורף הוא-הוא עונת הרכיבה העיקרית. מרחץ הזיעה שמתפוגג מזמן את האפשרות לצאת אל המקומות הלוהטים ביותר במדינה ליום ארוך של הרפתקה, כמעט בכל מזג אוויר. במיוחד עבור אלה השואפים לטעום את החוויה המיוחדת הזאת ואולי גם להפוך אותה להרגל, החלטנו לרגל פתיחת העונה לכתוב את המדריך המלא והלא רשמי לרכיבות מדבר. כל מה שצריך לדעת, שכן רכיבה במדבר אינה דומה לרכיבות הקצרות שבמגרשינו הביתיים. עם כל הקסם והמשיכה המאגית, המדבר הוא גם מקום של סכנות, ואנחנו, עם כל יצר ההרפתקנות, בסופו של דבר מאוד רוצים לשוב הביתה בשלום, בשביל הפעם הבאה.


 שבילים 

כלל האצבע שכדאי תמיד לזכור: קילומטר במדבר אינו זהה לקילומטר בבן שמן, מיר"ב או כל יער וסביבה ביתית אחרת שאתם מכירים. הוא "ארוך" יותר. שבילי המדבר אינם דומים לדרכי הכורכר הרחבות הפזורות ביערות קק"ל, והנאקבים (שבילי הגמלים – הסינגלים של המדבר) אינם זהים לסינגלים הזורמים ליד הבית. שבילי המדבר, צרים כרחבים, הם רצופי אבנים וקשים לרכיבה. משהו באופי הכללי של הרכיבה על הרבה אבנים, במגמות שעלולות להשתנות מהר מירידה לעלייה וההפך, בשילוב קטעי הליכה שכיחים, מתיש מאוד את הרוכב, במיוחד את זה שאינו מורגל בכך.

מומלץ להתחיל בצורה הדרגתית, לא לבלוע מהר מדי. הקשיבו ליכולות שלכם ואל תנסו להראות למדבר מיהו הבוס. חפשו מסלולים, דווקא קצרים אולי מאלה שאתם רגילים אליהם, נסו קודם מסלולים שהם בעיקר במגמת ירידה. לימדו את השטח לאט. לא חייבים לבחור את המסלולים הטכניים ביותר, למרות שהם בהחלט מרגשים. תוכלו לחסוך הרבה כעס ותסכול של הליכות ממושכות אם תכירו במגבלותיכם ולא תנסו לדלג עליהן מייד.


 הכנת מסלול וניווט 
מידע על מסלולים קיים וזמין בכל פינה; בעיקר בספרים ובאינטרנט. למדו את המסלול ואת אופיו לפני היציאה אליו. אורך בקילומטרים לא תמיד מתאר את מה שתגלו בדרך. לא תמיד צריך מוביל שמכיר את המסלול וביצע אותו קודם. צריך לזכור שלמרות הכל, אנחנו בישראל וללכת ממש לאיבוד זה די קשה. עזרי ניווט בסיסיים, שגם יודעים להשתמש בהם, הם חובה: מפת סימון שבילים (רצוי מפה ממש ולא תדפיס של תוכנת מיפוי כלשהי) או מכשיר ניווט GPS. חשוב לזכור שלעולם מכשיר GPS יבוא כתוספת למפה ולא במקומה. בנקודות רבות המפה היא זו שתעזור להיחלץ מדילמה. ה-GPS בדרך כלל רק מפשט את הניווט אולם לא פותר כל בעיה. חשוב להעריך את משך זמן הטיול, וגם כאן לקחת מקדמי ביטחון. להיתקע בחושך בקור של המדבר זה ממש לא סימפטי. אל תצפו למובן מאליו. תיאורי הדרך וסיפורי המסלול נכתבים פעמים רבות מנקודת מבט אישית ולא תמיד מצליחים להיות אובייקטיביים בתיאור קשיי הניווט או הקשיים הפיזיים והטכניים של התוואי.

 ציוד 
היות שאנחנו מדברים על רכיבות עומק ממש, במקומות שברובם אין כל כך קליטה סלולרית, כדאי מאוד להיערך לתקלות קצת יותר משמעותיות מאלה שאנו מצפים להן ליד הבית, במרחק שיחת טלפון קצרה מכל עזרה דחופה שנצטרך.
למרות שרכיבות המדבר מתרחשות בדרך-כלל בחורף, העונה גולשת גם לאביב ואנו מוצאים את עצמנו במדבר גם בימים חמים יחסית. יש לבצע הערכה קפדנית של כמות המים, עם נטייה להחמיר. ודאו שכל חברי הקבוצה מודעים למשך המסלול ודרגת הקושי, ובעקבות כך גם לכמות המים הנדרשת. כלל האצבע הוא מינימום של ארבעה ליטר לאדם, גם בחורף, אבל זה אישי ומשתנה.
כל התקלות שתמיד חשבתם שקורות רק לאחרים יפתיעו דווקא אתכם. לשם כך יש להקפיד על ערכת כלים מלאה ומלאי חלפים מכובד, ככל שיכולה הקבוצה לקחת: שתי פנימיות לאדם ואוזן רזרבית לשלדה הם מובן מאליו. בנוסף, כיד המלך והדמיון: מעבירים אחוריים, צמיגים, ברגים מסוגים שונים, שפיצים, פדלים. בכל מקרה, על-מנת להקטין למינימום את הסיכון לתקלות ודאו לפני היציאה כי האופניים שלכם תקינים והברגים מחוזקים בכל הנקודות האפשריות.
בחורף, ביגוד חם כדאי מאוד גם אם לא מדובר ביום קר במיוחד. לקראת שקיעה הטמפרטורות צונחות, אתם מזיעים והשילוב הזה ממש לא נעים. ברגעים הקרים, להחליף לבגד חם ויבש זה תענוג מתוק במיוחד.
שימו לב! אם יש לכם רק תיק רכיבה קטן לצורכי רכיבות יומיומיות קצרות, אין הכוונה שתוותרו על דבר כזה או אחר בציוד על-מנת שהתכולה תותאם לתיק שברשותכם. רכיבות יום מלא דורשות תיק גדול יותר מלכתחילה, אז תחשבו טוב טוב לפני שאתם מוותרים על פריט כלשהו.

 תזונה 
על האופי המתיש של המדבר כבר דיברנו. כשמחברים את זה ליום רכיבה שלם, המתחיל מוקדם מאוד בבוקר ונמשך עד אחר הצהריים או הערב, מדובר במאמץ הדורש פיצוי באמצעות תזונה מתמדת. לא כדאי לחסוך בכמויות אוכל, ואפשר לגוון בסוגים שונים: משקאות איזוטוניים, חטיפי אנרגיה, פירות יבשים, כריכים, פירות (בננות!). מומלץ לדחוף משהו לגוף מדי שעה ולהקפיד כמה שיותר לא להגיע לתחושת רעב. יכולת הרכיבה של גוף המתודלק בצורה שוטפת היא ממש מרשימה, ולחילופין אפשר לקרוס בקלות כאשר לא מקפידים על כך.

 מזג אוויר 
אני מכיר כמה רוכבים, שיוצאים לטיול מדבר מתוכנן בהתעלמות כמעט מוחלטת ממזג האוויר. לרוב, הדבר אפשרי. המדבר מקבל גוון אחר, דרמטי ועוצמתי בעת סערה אבל יש להיערך בהתאם. יש לקחת בחשבון כמה עובדות משמעותיות:
• שיטפונות – אלה יכולים לזמן חוויית חיים יוצאת דופן, ומצד שני - גם להוות סכנת חיים אמיתית. יש לקחת בחשבון כי שטפונות נוצרים כמעט יש מאין, והם יכולים להפתיע גם אם לא יורד גשם ממש בסביבתנו. יש לוודא כי כאשר מדובר בסכנת שטפונות הרכיבה אינה נעשית בערוצים עמוקים, או לפחות עוברת בכאלה המאפשרים מילוט מהיר מעל הגדות. אפשר גם להשתדל לבחור באזורי רכיבה שאינם מועדים לשיטפונות.
• בוץ – למרות שהמדבר מאפשר רכיבה בדרך-כלל גם לאחר ירידת כמויות מים גדולות, יש לשים לב למלכודות בוץ, שבמדבר הן נוראות במיוחד. מדובר באזורים בהם סוג הקרקע הופך למעין טיט במגע עם מים (חוואר, למשל). שקיעה במלכודת בוץ שכזו היא מתכון בדוק להיתקעות ממושכת ונזק משמעותי למכלולים שונים באופניים, כולל קריעת מעביר אחורי ואוזן בשלדה. כשאתם מזהים סכנת בוץ שכזו בזמן רכיבה, עשו ככל יכולתכם לעקוף את האזור, אפילו במחיר הליכה ממושכת ברגל.
• לבוש מתאים – כדאי להעמיס על התיק מבחר בגדים שיתאים גם להתפתחות מזג אוויר "עצבני" יותר. מעיל גשם, שכבות חמות ומיני פטנטים שיוכלו לשמור על חום הגוף. לרכוב רטובים לאורך זמן זה תענוג מפוקפק ביותר.

 חניית רכבים 
התארגנתם, התכוננתם, ארזתם את כל הציוד ויצאתם לדרך. לפני הטיול עצמו יש עוד פרט קטן שכדאי מאוד להקפיד עליו. לצערנו אזור הדרום הוא מלכודת היעלמות בטוחה כמעט לרכבים אשר "ננטשים" לפני טיול במקום מבודד מדי. גם מקומות עמוסים והומי אדם לא מהווים תעודת ביטוח להישארות הרכב במקומו עם חזרתכם, אבל אפשר להגדיל את הסיכוי בהסתברות גבוהה מאוד. כאן רצוי להיות כמה שפחות צפויים. גנבי הרכב לומדים לזהות חזרה על דפוסים, והרוכבים העטים על המדבר הם מן הסתם כבר מטרה צפויה. לדוגמה, עד לפני מספר שנים נחשב אזור המלונות בערד בטוח לרכבים אולם הדבר השתנה. בערד, המהווה מקום מרכזי ליציאת טיולי מדבר, כדאי להשאיר רכבים פזורים בשכונת מגורים או לחילופין בקרבת הכניסה לעיר, ליד המשטרה. במקומות אחרים כדאי לבחור נקודה שיש בה כמה שיותר תעבורה: תחנות דלק, מלונות/אכסניות, כניסה למפעלים (מפעלי צין, למשל), קירבה לבסיס צבאי. אל תזלזלו! אין דבר מדכא מלחזור לקראת ערב לרכב המחכה עם בגדים יבשים ולראות שהוא אינו במקומו.

 לוגיסטיקה 

טיולי עומק פרושים על פני קילומטרים רבים, ופעמים רבות אינם מעגליים. יש מספר דרכים להיערך ללוגיסטיקה הנדרשת מטיולים כאלה. הקפצות רכבים היא הטבעית מכולן. שיטה זו אינה דורשת תלות בגורם נוסף, ויכולה להיות זולה יותר. מצד שני, מדובר בפעולה הגוזלת זמן בהתארגנות לפני טיול. בנוסף, לא תמיד יש בקצה הטיול מקום נוח להשארת הרכב, ולא תמיד זה מסתדר מבחינת מספר האנשים. אפשר להיעזר במסיעים בתשלום, האוספים את הרוכבים מנקודת הסיום (או, לחילופין, מקפיצים אותם בתחילת היום אל נקודת ההתחלה). באזור ערד קל מאוד לאתר מסיעים כאלה, ובמקומות פופולאריים כמו המלונות בים המלח לעיתים אין אפילו צורך לתאם מראש (תלוי כמה אתם סומכים על מזלכם). במקומות אחרים תצטרכו להפעיל קצת יצירתיות. קבוצות גדולות מתארגנות להסעה באמצעות אוטובוסים כבר מאזור המגורים, וכך יכולים הרוכבים גם להרביץ שינה הגונה בדרך המתישה חזרה הביתה, במקום לנהוג.

אחת ההנאות הגדולות בטיול מדבר היא השילוב של רכיבות רצופות במשך מספר ימים. אופציה זו משדרגת את תחושת העומק של הטיול ומהווה את אחת מפסגות חוויית הרכיבה שאפשר למצוא בארץ. בעיניי, המומלץ ביותר הוא לישון באחד החאנים הרבים שצצו בשנים האחרונות. לינה פשוטה, בסיסית, עם אוכל טוב ואווירה היא תפאורה מושלמת לרכיבות טובות. טיול מתגלגל בעזרת ג'יפ מלווה האחראי בצורה מוחלטת על הלוגיסטיקה הוא פסגה בפני עצמה, ומאפשר באמת להתנתק לחלוטין מכל סממן של ציוויליזציה למשך מספר ימים מועט.


 ביטחון 

חלק מהרכיבות במדבר יוצא לפועל בסביבות הגובלות באזורים עוינים למדי. בלב מרחבי המדבר קל מאוד לשכוח את הסכנות הביטחוניות שמלוות אותנו ביומיום. מצד שני, אין גבולות לסכנות וקשה עד מאוד לצפות או לשרטט מאין תיפתח הרעה. יש תמיד לנקוט משנה זהירות במגע עם אוכלוסיות לא ברורות, ולשמור על ערנות שלבטח לא תזיק. אל תתביישו לשאת כלי נשק אם נמצאים ברשותכם כאלה.

הכינו רשימות מספרי טלפון לשעת חירום, שאותן ניתן יהיה למצוא במבחר מקומות. לעולם אין לדעת מתי תזדקקו להם. כדאי לכלול ברשימה מספרים של יחידות חילוץ באזורים השונים. קחו בחשבון שבעת פציעה (חס וחלילה, טפו טפו טפו, שום בצל) אם הוקפצה יחידת חילוץ באמצעות מסוק, אתם עלולים למצוא עצמכם מחויבים כספית על האירוע. לא שיש לכם ברירה בסיטואציה קשה כזו, אבל חשוב שתדעו.


 רכיבה טכנית ומיגון 

כל שביל שתבחרו במדבר הוא מצוין, אולם אחת החוויות המרגשות ביותר היא הרכיבה בשבילי גמלים או עיזים שנוצרו במשך מאות ואלפי שנים על-ידי שיירות ועדרים מימים הקשורים לצירופי מילים אקזוטיים כמו "דרך הבשמים". השבילים הדקים התופרים את המדבר ומשמשים עד היום את הבדואים מעלים בדרך-כלל  את רמת הרכיבה הנדרשת בגלל האלמנט הטכני שמוסיפים. רכיבה לצד מדרונות תלולים או תהומות היא רק  אחד מהריגושים הנלווים לחוויה.

דווקא בגלל הנוף, הריגושים והייחודיות של אופי השבילים, השאיפה והנטייה היא לנסות לרכוב הכל, לעבור גם בכל המקומות הקשים, המיוחדים והאתגריים. מצד שני, דווקא בגלל המרחק מנקודות חילוץ וקליטה סלולרית גרועה, דרגת הזהירות חייבת לעלות ורמת הסיכונים שאתם נוטלים צריכה לרדת. נהגו בשיקול דעת,  שכן החילוץ ממקומות נידחים אינו פשוט. הדרופ שלפניכם נראה טריוויאלי ואתם משוכנעים שהוא קטן עליכם. בסינגל ליד הבית כבר מזמן הייתם מנקים אותו לחלוטין, אבל כאן, במדבר, כדאי לחשוב עוד שנייה. האם הוא שווה את הסיכון שבהשבתת הקבוצה והטיול?

ככלל, שבילי המדבר אינם סלחניים. הסינגלים הטכניים וגם אלה שלא, רצופים באבנים, חדות ומפתיעות, שרק מחכות לפגוש את אברי גופכם בעת נפילה. מומלץ בכל רכיבת מדבר להשתמש במיגון גפיים. קשה לצפות את הנפילה הבאה, וההבדל בין גוף ממוגן לכזה שהוא נטול מיגון יכול להיות מאוד משמעותי.


 שמורות טבע ושבילים מסומנים 
הפופולריות של רכיבת אופניים בשטח היא טרייה יחסית. מערכת היחסים בין רוכבי האופניים לרשויות עדיין לא הובררה עד תומה. מתוך היכרותי עם רוכבי אופניים רבים, מצאתי כמעט תמיד ציבור אוהב וצמא לטבע המוכן גם לעשות לא מעט על-מנת לשמור ולכבד את קיומו כראוי. מתוך כך, תמוהה ההיצמדות המוזרה של רשויות הטבע לחוק מיושן האוסר תנועה של כלי-רכב בשבילי הליכה ברגל. לתפישת הרשויות, היות והגדרת אופניים נופלת לכלל כלי-הרכב, הרי שמכאן תנועת אופניים בסינגלים מסומנים היא למעשה אסורה. אין ספק כי מדובר בפרשנות אנכרוניסטית. ברור הרי כי תנועת האופניים על שבילים שמלכתחילה קיימים בשטח, אינה גורמת נזק נוסף לטבע. כל עוד תנועת האופניים מתבצעת על שבילים קיימים, דרכי ג'יפים, שבילי הליכה מסומנים, נאקבים שנטבעו ברגלי גמלים – היא אינה גורמים נזק לסביבה. יחד עם זאת חשוב להיות מודעים למגבלות, שכן הרצוי לנו הרוכבים אינו בהכרח גם המצוי. כמות החיכוכים עם פקחי רשות הטבע והגנים הולכת ועולה במשך הזמן, ובמידה רבה הופכת ללא נעימה עד כדי איומים בדו"חות. הדבר בולט במיוחד בשמורות באזור שדה בוקר (מצוק הצינים) ומכתש רמון, שם הפכו מסלולים מדהימים ופופולריים על שבילים קיימים (חלקם, כאמור, שבילי הולכי רגל) למשחקי חתול ועכבר עם אנשי הפיקוח. כולי תקווה כי בעתיד יוסדרו התנאים לטובת הרוכבים, המהווים את אחד הגורמים המשמעותיים ביותר וגם החיוביים יותר בנוף המטיילים המקומי.

 לסיכום 

הבהלתי אתכם? מקווה שלא. דעו לכם שכשמדובר בכותב הכתבה, כלומר אני, עסקינן בפחדן גמור לענייני טיולים. ומשום כך, משתדל להשאיר את הספונטניות מאחור. המשמעות היא עיסוק מקדים בכל פרטי הפרטים העלולים להשתבש ותכנון מקדים מפורט ככל שניתן. זו הסיבה לפירוט הקודר של מיני תופעות שתוארו כאן והעיסוק הרב בדברים שאנו מעדיפים לא להיתקל בהם בטיול.
ברוב רובם של הטיולים (אולי אפילו בכולם), במיוחד אם תגיעו מוכנים, נראה שבאמת לא תיתקלו בהם. יש שיבחרו גם להיות יותר ספונטניים וגם זה מצוין, כל עוד זה נעשה בשיקול דעת. אם לא תיכנסו בה "ראש בראש", החוויה תהמם אתכם ביופיה. הנוף המדברי לא יפסיק להזין אתכם בעושר תחושות, שיחוזקו תדירות בדהירה שלכם על האופניים במרחבים הכמעט בלתי נגמרים שלפניכם. אתם, האופניים ונאקב הגמלים. עולם שלם של אפשרויות.

חבל להוסיף עוד מילים. קומו צאו למדבר. הכל כאן פרוש לפניכם. זו חווית הרכיבה האולטימטיבית.


 נספח: המלצות לרוכב/ת האופניים לשעת חרום 

בעקבות מקרים רבים של חילוץ רוכבי אופניים על-ידי יחידות החילוץ השונות הפרושות ברחבי הארץ, גיבשו יחידות החילוץ מטעם משטרת ישראל ואיגוד האופניים בישראל "המלצות לרוכב/ת האופניים בשעת חירום". המלצות אלה מובאות כאן בפניכם.

בזמן חילוץ:

1. כללי: זכור כי המטרה הראשונה היא להביא את כוחות ההצלה (יחידת חילוץ, מד"א) למקום האירוע. זמן ההגעה נע בין 10 דקות לשעות, בהתאם למיקומכם. לטיפול בפצוע יהיה מספיק זמן בדרך-כלל  לאחר מסירת ההודעה. בשטחים רבים יש בעיה של קשר סלולארי, לכן יש צורך להתרחק מהפצוע למקום גבוה (במקרה של קליטה מוגבלת, מומלץ לנסות ליצור קשר דרך הודעות טקסט (SMS). אל תהסס לעזוב את הפצוע לזמן מה. בכל מקרה תתקשה להוציאו מהשטח לבד. 
2. בדוק שאתה יודע מקומך בדיוק של קילומטר בערך, יש ברשותך את מספר הטלפון ליצירת קשר ויש לך הערכה לגבי מצב הפצוע (פגיעת ראש, דימום, מצב הכרתו וכו').
3. התקשר למוקד 100 של המשטרה (הם יודעים להפעיל את כל הכוחות המתאימים, כולל יחידות החילוץ) דווח להם:  
א. את שמותיכם  
ב. את מיקומכם (רצוי נקודת ציון בציון הרשת, ישראל או UTM ) 
ג. את מספר הטלפון ליצירת קשר איתך 
ד. מצב הפצוע
4. השאר את הטלפון זמין עבור החילוץ בלבד (יהיה זמן להודיע לכולם אחרי החילוץ). במידה ויצרת קשר באזור בו ישנה בעיית קליטה בטלפון סלולארי, אנא הישאר במקום זה עד הגעת כוחות החילוץ.
5. ודא את מקומך בצורה מדויקת יותר כדי לדווח לכוחות המקצועיים (מד"א או יחידת חילוץ) ולאפשר להם הגעה מדויקת ומהירה יותר עד לפצוע.
6. איש יחידת החילוץ ייצור עמך קשר ויבקש פרטים הקשורים למיקומך ולמצב הפצוע כדי לקבוע את גודל הכוח, צורת הפינוי, וסיוע נוסף הנדרש לחילוץ. נסה להיות מעודכן בכמה שיותר פרטים. 
7. בטיפול בפצוע:
א. אין להזיז אותו
ב. אין להוריד קסדה מראשו
ג. טפל בו כמיטב ידיעתך, אך אל תבצע דברים שאינך יודע ולא אומנת לעשותם
ד. נסה לשמור על ערנותו 
8. דווח לאיש יחידת החילוץ או מד"א על כל שינוי במצב הפצוע: שקיעה של הכרה, הקאות, כאבים חדשים, איבוד תחושה וכו'.

עם סיום החילוץ:

1. יחידת חילוץ ומד"א מצילים חיים ואינם מצילים רכוש, לכן במידת האפשר נעזור בפינוי האופניים אך לא בכל מחיר. זהו תשלום קטן שייתכן שתשלמו.
2. בחלק מהחילוצים תתבקשו להגיע לתחקיר על-ידי יחידת החילוץ כדי להסיק מסקנות על החילוץ. תחקיר זה הוא פנימי של יחידות החילוץ ואינו עובר לגורמים אחרים.

יחידות החילוץ פועלות תחת משטרת ישראל. בארץ פרוסות תשע יחידות חילוץ המכסות את כל השטחים הפתוחים של מדינת ישראל. אנשי היחידות עובדים בהתנדבות ללא כל תמורה כספית, וביכולתם להפעיל כוחות קרקעיים רגליים ורכובים, וכן כוחות מוסקים בהתאם לצורך.


קרדיט: אריה פישלר
 
 טראנס-אלפ 2006 (או: מחפשים את היידי)...
טראנס-אלפ 2006 (או: מחפשים את היידי) מיומנו של פרופסור לפיזיקה בתחרות השלבים המפורסמת ביותר שנערכת באירופה לאופני הרים להמשך
 מגנזיום כחול-לבן...
מגנזיום כחול-לבן תתפלאו, אבל בישראל מיוצרות שלדות מגנזיום. מופתעים? זו רק ההתחלה להמשך


לכתיבת כתבה במדור זה...
לרשימת הכתבות של איל ...
 לתצוגת פורום
המדריך לרכיבות מדבר
אימייל יישלח באופן אוטומטי למחבר
 24/12/2006 :20:15 חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  צבינג´י רוכבים בכיף עם תוכן  כתבה מצויינת ומועילה


[ ]
לפרסום זה יש: 1 הודעות

לדרוג הכתבה יש לבחור בין הר אחד לחמישה הרים
פצצה 5 4 3 2 1 חלש 
מספר מדרגים: 149    דרוג כללי: 3.63

––––– אודות הרים  –––  יצירת קשר  ––––  רשימת הדיוור  ––––  תנאי שימוש


אתר הרים הוקם על ידי דרור סופר כפרוייקט קהילתי ללא מטרות רווח
בשנת 2010 האתר עבר למצב "טייס אוטומטי" וככזה הוא אינו מתוחזק באופן עקבי
הוצאות תחזוקת האתר באדיבות אומניבייס בע"מ 2001 - 2023

הצהרת נגישות