בסיום האימון, הוא דיבר איתי על השוני הגדול בין ישראל למדינות אירופה בתפיסתינו את תרבות הספורט, עשיית ספורט, ספורט תחרותי עממי ועוד.
ומה היה לנו בהקשר הזה מבחינת הישגים לאומיים השבוע ?
לי קורזיץ - סגנית אלופת אירופה בשיט בדגם ניל פרייד, סוללת את דרכה יפה לעבר האולימפיאדה בלונדון 2012. לידה נמרוד משיח ושחר צוברי נאבקים על נקודות במטרה לנסות ולהגיע לאותה אולימפיאדה (ללא קשר למאבק האישי בין השניים, לפחות יש משהו "שלילי" שבלעדיו לא היה על מה לכתוב).
איזה לוקסוס יש לענף השייט. לשלושה שייטים ישראלים מקומות לגיטימיים באליפות אירופה ועולם. כל הכבוד. לידם, נטע ריבקין, בהתעמלות אומנותית, מדורגת שישית באליפות העולם ובמקום השני בתרגיל החישוק.
היכן קוראים את הכתבות הללו בעיתון "ספורט ידיעות אחרונות ?"
בעמוד 10 ו 11. בעמוד הראשי של הגיליון (20.9.11) - "עומרי אפק תולה את הנעליים וסוגר חשבון עם הכדורגל הישראל " - מעניין את ה*&^ שלי.
רמת הספורט בישראל תעלה, גם (ולא רק) כאשר הענפים החזקים כמו הכדורגל והכדורסל, יבינו כי "הלגיטמציה" לספורט הישגי תחרותי אחר יעלה, כך גם רמת הכדורגל תעלה...?
כיצד ?
לענפי ספורט שונים תחומי חפיפה ותחומי הפרייה אחד לשני. בכל ענף ספורט עובדים על כוח, מהירות, גמישות, טכניקה, סבולת (OLDSCHOOL נכון) ועוד.... ובסופו של דבר אפשר לסכם את הדברי ם בשיפור - כושר גופני.
כאשר ספורטאי מענף X עובר לענף Y הוא מביא עימו יכולות מאוד מפותחות מהענף הקודם שלו. כאשר רמת הכושר הגופני הכללי גבוהה, מה "שנשאר" זה לעבוד "רק" על הטכניקה, טקטיקה ואחוזי שומן מתאימים לענף הספציפי.
לא סתם במדינות מתוקנות וחזקות בספורט, ענפי האתלטיקה הקלה הם ענפי היסוד בגילאי ילדים ונערים. ענפי האתלטיקה בגילאים הללו מתבססים בעיקר על טכניקה, מהירות, זריזות וכוח (לא שכחנו לרגע אחד את הגמישות).
שחקן כדורסל שמזנק לגובה, ביותר מ 5 ס"מ הוא שחקן יותר טוב.
חלוץ התקפי בכדורגל שרץ 100 מטר במהירות נמוכה מ 11-12 שניות ?
http://www.youtube.com/watch?v=nd91vi_Xqy8
ילדים ונערים, בענפי הכדורסל והכדורגל, כאשר מגיעים ברמת כושר גופני כללי מסויים, ניתן להעלות להם את הרמה מעלה, אבל האם לא ניתן להרים את רמת הכושר אפילו יותר במידה ויגיעו ברמת כושר גופני גבוהה יותר מלכתחילה ?
כנראה שכן