כתב: רון חגי

בתאריך: 27/6/2003 שעה: 16:38
|
דרוג:5 |
|
|
| סובב הר גמל |
שם המסלול |
|
|
| מתקדמים
אורך המסלול: 55 ק"מ
זמן: 5.5
|
רמה |
|
מאפיינים |
עונה: אביב
שעה: מוקדם בבוקר
|
מומלץ |
תחילת המסלול ביישוב שבי ציון (דרומית לנהריה) , ברחבת החנייה - מול חוף הים. יש לנסוע מהכניסה ליישוב , על בסיס שדרת הכניסה עד חוף הים. המסלול הינו מעגלי. |
איך מגיעים |
מנק' החנייה פונים דרומה על בסיס שביל הצמוד ומקביל לחוף הים בדרך עוברים את אתר הקרוונים חצרות יסף , בהמשך מגיעים ליישוב בוסתן הגליל , יש לרדת מהשביל לשדרה המרכזית ביישוב , תוך כדי תנועה מזרחה עד הכביש הראשי (מול הצומת קיים מחנה צבאי - בן עמי) יש לפנות צפונה ולנסוע כ-1 ק"מ עד צומת מרומזר (צומת שמרת) , המשך התנועה תעשה על בסיס כביש מס' 4 לכיוון דרום. נסיעה של כ-2.5 ק"מ תביא אותנו לחיבור כביש/נחל עכו , מיד אחריו נכנס שביל שחור כפול לכיוון מזרח (במקביל לנחל עכו , מדרום) , שביל זה יוביל אותנו עד היישוב כפר מכר. יש לצאת מהכפר על בסיס שביל שהולך דרומה במקביל לציר הכניסה לכפר , נסיעה של כ-500 מטר תביא אותנו לפיצול שביל מזרחה אותו יש לקחת. בנק' זו יש לציין שישנם שבילים רבים במקום ויש מעט קושי להתמצא , אבל כנק' ציון יש לקחת את נק' הגובה 73 או ח'רבת טורית - שאותה אנו צריכים לעבור מצפון על שביל שאינו מסומן לכיוון מזרח עד החיבור לכביש מס' 70 (במקום מתבצעות עבודות סלילה). נסיעה של כ-200 מטר דרומה תביא אותנו לחיבור שביל ירוק אשר עולה מזרחה , לוקחים את השביל ואיתו גם הרבה אוויר !!!
עלייה ארוכה ומתונה יחסית תוביל אותנו במעלה השביל לכיוון מצפה אחיהוד ושמורת הר גמל. מי שיביט דרומה משך כל הדיווש יראה נוף מהמם אשר ילך ויגביר את ההנאה עד לנק' השיא - נק' תצפית של קק"ל , שבה יושב תצפיתן משך רוב שעות היום , לא לוותר ולבקש ממנו לעלות למעלה לתצפית , לא לשכוח לעלות עם כוס קפה לתצפית - במקום יש חניון עם ספסלים.
המשך הדרך מזרחה על בסיס הציר הירוק מביאה אותנו לצומת היישובים גילון וצורית , אנו עולים עם הכביש שהולך צפונה ומקיף את הר גמל מצפון מזרח. כביש זה מוביל אותנו לבסיס צבאי היושב על ציר הנסיעה , לכן יש לעקוף את הבסיס מדרום בצמוד לגדר הבסיס , בשלב מסויים בשיא העלייה יש לפנות מעט שמאלה ולרדת על שביל בירידה תלולה מאוד לכיוון מאהל של מקומיים , איזור נחל חמרה במפה , היציאה מהמאהל תוביל אותנו לשביל כחול המסומן במפה בחזרה לכביש שאותו עזבנו בכניסה לבסיס הצבאי.
עם החיבור לכביש נפנה שמאלה (צפון מערב) לכיוון הכביש המחבר את היישובים ירכא וכפר יסיף , נסיעה על כביש זה מערבה תוביל אותנו בחזרה לכביש 70 , על בסיס כביש 70 בשולי הדרך נעשה את הדרך צפונה ונעבור את היישובים – כפר יסיף , ואחריו אבו סנאן.
בכניסה הצפונית ליישוב אבו סנאן יש חיבור של ציר שחור כפול שהולך מערבה , נעלה עליו ונדווש מס' ק"מ לכיוון היישוב נס עמים ,נחלוף על פניו ממזרח ונצא ממנו עם הכביש הסלול היוצא ממנו לכיוון צפון , לאחר כ-2 ק"מ מתעקל הכביש מערבה ומוביל אותנו ליישוב רגבה.
מצומת רגבה נקח את הכניסה ליישוב שבי ציון בחזרה לנק' ההתחלה.
|
תאור המסלול |
| הגליל המערבי והגליל התחתון
|
איזור |
| הגליל העליון (2)
|
מפת ס"ש |
יש לקרוא את תנאי השימוש לפני השימוש במערכת.
|
| סובב הר גמל המלצות ודרוגים | |
אפשר מצומת כפר יסיף - 300 מ´ מאת: איתן קוצר
בתאריך: 11/12/2009 שעה: 17:01 |
 |
מתחיל השביל הירוק. מסלול קשה אבל יפה. הדרך ממכר לכביש 70 לא ברורה. נוף יפה, עליה קשה. |
כתבה לא מעודכנת!!! מאת: dan
בתאריך: 8/3/2008 שעה: 19:33 |
 |
| המסלול נחמד אבל חצרות יסף כבר לא קים השביל בנחל עכו חסום ע"י שערים של הקיבוצים לא ניתן למצוא את השביל במכר!! בקיצור מאוד לא מעודכן !!!! |
חשוב: אין הנהלת האתר אחראית לתכני המסלולים ולתכני הקבצים המצורפים! בהורדת קבצים מהרשת מומלץ להשתמש בתוכנת אנטי וירוס!
| |
המפות במדור זה הופקו באמצעות טורבו CD 4.0.
התוכנה להכנת טיולי שטח
ובאדיבות

www.locationet.com
|
|